Mindfulness

shutterstock_334062308Den tid vi lever i ställer oerhört höga krav på vår mentala kapacitet. I de flesta yrken förväntas vi hålla många bollar i luften samtidigt som vi är serviceinriktade och har ett trevligt bemötande av våra kunder. För vissa av oss tar arbetsdagen inte slut bara för att vi går hem. Många av de naturliga vilopauser som fanns ”förr” upptas nu av att vi gör något med våra mobiltelefoner. Avkoppling innebär för de flesta av oss någon form av aktivitet och ganska sällan nöjer vi oss med att göra en sak i taget, ens när vi är lediga.

Inte konstigt att vi blir trötta i huvudet, griniga, får sömnproblem och i värsta fall blir sjukskrivna under en kortare eller längre period. De flesta av oss saknar hälsosamma verktyg att hantera de här problemen och tar istället till ”hjälpmedel” som alkohol och cigaretter, sömntabletter, shopping, mat eller andra maniska beteenden för att döva symptomen.

shutterstock_58623130Mindfulness är ett begrepp som beskriver tillståndet av att befinna sig här och nu – oavsett vad som händer omkring oss. Att vara närvarande och i balans trots att det kanske stormar omkring oss. Mindfulness har sitt ursprung i meditation, där olika andningstekniker är mest grundläggande. Genom att uppmärksamma ditt eget andetag lugnas dina tankar och kropp och sinne får möjlighet att återfinna kontakten med varann.  Med regelbunden träning – det kan räcka med 10-15 minuter per dag – får du tillgång till ett fantastiskt hjälpmedel för att behålla din fysiska och mentala hälsa.

Är du intresserad av att testa Mindfulness? Vi erbjuder enstaka workshops på Mindful Yoga där du som privatperson kan delta. Vi kan också komma ut till ert företag och hålla en kurs under några veckor, eller en enstaka mindfulnessaktivitet. Hör av dig om du vill veta mer!