Kollega för en dag

shutterstock_91058330Driver du ett enmansföretag? Visst är det underbart! Men kanske önskar du ibland att du hade en kollega? Finns det vissa arbetsuppgifter du lättare skulle få gjort om ni var två? Händer det någon gång att du stöter på en arbetsuppgift som känns lite motig. Kanske är den svår? Kanske är den mest tråkig? Eller så hade det helt enkelt varit skönt att få resonera lite med någon, bara det att ingen annan är riktigt lika intresserad av ditt företag som du.

Här finns hjälp att få! Vi byter timmar mot timmar i nätverket Kollega för en dag.

Kollega för en dag är ett nätverk för kvinnliga enmansföretagare. Vi träffas en gång i månaden och hjälps åt med varandras uppgifter. Inför våra träffar förbereder var och en något du vill ha hjälp med. Sedan samarbetar vi två och två under dagen. På förmiddagen arbetar vi med ditt projekt – på eftermiddagen med mitt. Jag lägger fullt fokus under tre timmar på att hjälpa dig bli klar med den uppgift du tagit med dig, sedan går vi ut och äter gemensam lunch. Därefter lägger du tre timmar på att hjälpa mig så gott du kan med det som jag vill ha hjälp med. Det är alltid du själv som har ansvar att ”din” tid används rätt.

shutterstock_108425504Vad skulle du helst få hjälp med i ditt företag? Är det enformiga, repetetiva uppgifter som att mata in information i ett datasystem? Eller avancerade rapporter och uträkningar som kräver expertkunskap? Är det inspiration och peppning kring hur du kommer vidare, t.ex. med att hitta nya kunder? Eller är det praktiska saker som städning eller att få hjälp med transport och att bära tunga saker? Det kan givetvis vara olika varje gång.

Vad har du för kompetens att erbjuda i utbyte? Vilka är dina specialiteter? Är du duktig på att skriva? Att räkna? Att sälja? Kan du bygga hemsidor eller göra snygga produktblad? Eller vill du hellre byta din tid genom att erbjuda praktisk hjälp med t.ex. städning, fönsterputsning eller en kroppsbehandling, klippning eller motsvarande?

Varje träff inleds med en föreläsning utifrån ett tema som deltagarna visat intresse för. Sara Wickenberg som leder träffarna är erfaren facilitator, föreläsare och coach. Sara har kunskaper inom enklare webbproduktion (arbetar helst med wordpress), är duktig på att skriva texter (på svenska), har koll på enklare ekonomi och budgetarbete samt bokföring. Sara kan även hjälpa till med idé-, koncept- och affärsutveckling, att skapa estetiska och informativa broschyrer, planera föreläsningar eller kurser, skriva projektansökningar, ringa motiga samtal… you name it!

Vad kostar det?
Årsavgift: 3.000 kr. Utöver årsavgiften tillkommer en kostnad på 500 kr/träff. Du betalar endast för de gånger du är med. Vi samlas 10 gånger/år, ca en gång i månaden med uppehåll för jul och juli.

För att bli medlem i nätverket behöver du först genomföra en intervju där vi kartlägger dina behov och dina kompetenser för att få till en bra grupp som kan ha ett meningsfullt utbyte av varann.

Vill du vara mer effektiv? För dig som inte har möjlighet att ägna halva dagen åt att hjälpa till med någon annans projekt finns möjligheten att ”hyra en kollega” (Sara) där hela fokuset ligger på dig och dina behov. Pris: 2.000 kr/tretimmarspass. Du kan räkna med effektivitet och högt tempo. 🙂